Restauracja Lemon menu
- Strona główna
- Restauracja
- Restauracja Lemon menu
Grzanka razowa, ser szafir
Krem borowikowy na zakwasie z kiszonej kapusty z krokiecikami z kaszanki
Zupa rybna z łososia i pstrąga z pomidorami, i warzywami, lekko pikantna
Pieczony burak, rukola, orzechy nerkowca, maliny, granat, ravioli gruszkowe, piklowany kalafior, balsamiczny krem malinowy
Z polędwicy wołowej marynowanej w świeżych ziołach, podane z rukolą, parmezanem, oliwkami i kaparami, grzybkami shimeji, rzepą arbuzową, sosem majonezowo-musztardowo-miodowym oraz pieczywem
Świeży łosoś z avocado, papryką, szczypiorkiem, wędzonym kawiorem z pstrąga z Zielenicy i grissini
Grzybki shimeji, musztarda francuska, anchois, kapary, piklowana cebulka, liście nastrucji, suszone żółtko, oliwa lubczykowa, chips z topinamburu, masło, pieczywo
Krewetki duszone w białym winie z masłem, czosnkiem, cebulą i natką pietruszki, świeży szpinak, pomidorki cherry, orzeszki pini, grzanki pszenne
Kurczak kukurydziany supreme, smażona sałata rzymska, chips z boczku, panierowane jajko, pistacje, sos cezar
Karmelizowany kozi ser, smażona kapusta pak choi, glazurowane buraczki, maliny, granat, polenta z migdałami, mailnami i miętą, konfitura z borówek z jałowcem
Pikantne krewetki z patelni, mix sałat i liści, fenkuł, jabłko, karczochy, pomidorki podsuszane, rzodkiewka, dressing pomarańczowy, focaccia
Szpinak, jabłko, rzodkiewka, granat, cebula czerwona, sezam biały, awokado, pieczone pomidorki cherry, dressing z majonezu i soku jabłkowego
Makaron z oliwą, świeżymi pomidorami, czosnkiem, rukolą i parmezanem
Naszym gościom pozostawiamy wybór ulubionego makaronu: tagliatelle, penne, spaghetti, razowy, kukurydziany (bezgluten)
Makaron z guanciale, pecorino romano i jajkiem
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem, parmezanem i sosem śmietanowym
Polędwica wołowa, kurki, jarmuż, czosnek niedźwiedzi, prażona kasza gryczana, śmietana, szalotka
Makaron z pomidorami pelati i owocami morza: krewetki, kalmary, ośmiornica baby, mule
Zapiekany w piecu pstrąg prosto z gospodarstwa rybackiego "Pstrągowa Dolina", miks sałat i liści, fenkuł, jabłko, karczochy, pomidorki podsuszane, rzodkiewka, vinegrette musztardowy, kasza kuskus
Filet z łososia pieczony w piecu, puree z pasternaku z chrzanem i cytryną, warzywa z patelni, salsa verde
Dorsz, ziemniaki z ogniska zapiekane z bryndzą sądecką, sałatka z kopru włoskiego, cebulki czerwonej, pomidorków cherry, pomarańczowy dressing, rzodkiewka, strączki groszku cukrowego, ziarna groszku, emulsja z pietruszki
Delikatna pierś z kurczaka w ziołach, kasza kuskus perłowa z orzechami nerkowca, bakłażanem, pietruszką i groszkiem, miks sałat, mango, suszone pomidory, kapary, cebula czerwona i pomidorki cherry, sos z suszonych pomidorów
Marynowane w miodzie i wędzonej papryce, z frytkami stekowymi. Do wyboru sosy: barbecue lub czosnkowy
Pieczone żeberka bbq marynowane w miodzie, czerwonej papryce, musztardzie i sosie sojowym, ziemniaki z ogniska zapiekane z bryndzą sądecką, grillowana kukurydza
Pierś z kaczki sous vide, puree pietruszkowo-gruszkowe, sos z buraka i selera naciowego, jarmuż, pieczarki, pomidorki koktajlowe, ziemniak truflowy, chips z ziemniaka truflowego
Policzki wołowe, sos pieczeniowy, puree ziemniaczane z wędzonym aromatem, sałatka z piklowaną marchewką, rukolą, czerwoną cebulą, fenukłem i kiszonymi burakami, suska sechlońska
Karmelizowany stek z selera, kasza proso jerozolimskie ze smardzami i orzechami włoskimi, wędzony por, marchew i cukinia, pomidorki cherry, mus z pieczonego selera
Stek z polędwicy wołowej z puree ziemniaczanym z wędzonym aromatem, smażony dziki brokuł, sos demi glace z zielonym pieprzem
Seasonal ribeye steak aged for a minimum of 90 days by Timi Gonzales from Evil Steakhouse, specially for Lemon Restaurant, zucchini, bell pepper, mushroom, cherry tomatoes, grilled corn cob
Wołowina, bekon, pomidor, cebula czerwona, ogórek kiszony, sałata rukola, sos do wyboru:Czosnkowy, BBQ, ketchup, bułka do wyboru: maślana lub z pieca
Bułka ziemniaczana, cukinia, boczniaki, pomidory, ogórek kiszony, pomidor suszony, tofu wędzone, rukola, sałata lodowa
Wołowina, pancetta, spianata piccante, parmezan, pomidor, rukola, liscie bazyli, sos do wyboru: czosnkowy, BBQ lub ketchup. Bułka do wybory: maślana lub z pieca
Wołowina, pancetta, pomidor, ser gorgonzola, pikantna konfitura gruszkowa, kapusta pak choi, pomidory suszone, sos z majonezu i musztardy francuskiej. Do wyboru bułka maślana lub z pieca
Guanciale, śmietanka, koperek, mozzarella, bób
Placek z pieca z rozmarynem i oliwą
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, bazylia
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, bazylia, spianata piccante, zielone oliwki
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, szynka, pieczarki, karczochy oliwki czarne
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, szynka parmeńska, rukola, parmezan
Polskie sery zagrodowe, mozzarella, pomidorki cherry, liście młodego szpinaku
Sos z pomidorów pelati, mozzarella, oscypek, boczek wędzony, suska sechlońska
Creme brulee z karmelizowanym cukrem brązowym i owocami
Ziemia jadalna kakaowo-orzechowa, lody waniliowe, sos karmelowy
Gorące maliny z lodami waniliowymi i bitą śmietaną
Biszkopty savoiardi, krem z mascarpone z czekoladą, mus czekoladowy
Gorące ciastko czekoladowe z płynnym środkiem, serwowane z lodami waniliowymi i konfiturą z owoców leśnych
Fondant z białej czekolady, lody waniliowe, kruszonka, żel z granatu i hibiskusa
Rozgrzewająca herbata z miętą, cytrusami, goździkami, miodem i cynamonem
Zielona, czarna, earl grey, owocowa
Espresso, tonic Schweppes, pomarańcza
Śliwka, aronia, jabłko, czarna porzeczka
Gazowana/niegazowana
Niegazowana
Gazowana
Cytrynowa / czarny bez / marakuja
Jabłko / pomarańcza
Pomarańczowy / grejfrutowy
Z lodami i bitą śmietaną
Trawa cytrynowa / marakuja
Wytrawny / półsłodki
Blonde, Blanche, Double
Weissbier / Dunkel
Wódka, Kahlua, espresso, syrop cukrowy
Rum, cukier trzcinowy, limonka, woda gazowana, mięta
Rum, pepsi, limonka
Tequila, likier triple sec, sok z cytryny, puree malinowe
Whisky, syrop cukrowy, sok z cytryny, białko, angostura
Prosecco, Aperol, pomarańcza, woda gazowana
Prosecco, syrop z czarnego bzu, woda sodowa, cytrusy, mięta
Gin, Martini Rosso, Campari
Wódka, tequila, rum, gin, likier triple sec, pepsi, syrop cukrowy, sok z cytryny
Wódka waniliowa, prosecco, puree z marakui, sok z cytryny, likier marakuja, syrop waniliowy
Gin, Martini rosso, Campari
Wino bezalkoholowe, syrop z czarnego bzu, woda sodowa, cytrusy, mięta
Wino bezalkoholowe, syrop Orange Spritz, woda sodowa, pomarańcza
7UP, woda sodowa, mięta, limonka, cukier trzcinowy
Wino musujące, przeżywające istny renesans swojej popularności, powstaje w skutek naturalnego procesu dojrzewania wina w butelkach. W jego efekcie trunek zyskuje dwutlenek węgla zauważalny w postaci charakterystycznych, przyjemnych bąbelków.
Czerwone wino powstałe na bazie wcześnie dojrzewających szczepów Merlota jest mniej taniczne, mniej kwasowe, bardziej owocowe. Doskonale komponuje się z wieprzowiną i wołowiną, ale także i z pieczoną kaczką, indykiem bądź włoskimi daniami.
Wino stanowiące perfekcyjny kolaż szczepów Pinot Bianco i Trebbiano charakteryzujące się bardzo dobrą strukturą i niższym stopniem kwasowości. Idealnie sprawdzi się do lekkich posiłków, owoców morza, ryb i delikatnych wędlin.
Bianco / Extra dry / Rosso